fbpx
Hopp til innholdet

KLP Kommunenes Klimakonferanse

  Foto: Tappin plattform for KLP Klimakonferansen

  Fra en en-dags konferanse til en digital serie i fire deler.

  KLP arrangerte Kommunenes Klimakonferanse for første gang i 2019, da møttes deltakerne på det gamle Munch museet i Oslo til foredrag, lunsj i parken og avsluttene omvisning i museet. Tappin leverte mobilappen som ga deltakerne informasjon om hvor de skulle være når og muligheter til å delta interaktivt underveis. I 2020 var planen å arrangere konferansen i nyåpnede Deichman Bjørvika, men da det ikke lenger var mulig å samle deltakerne fysisk ble konferansen delt opp i fire direktesendinger i løpet av høsten som deltakerne kunne følge hjemmefra. Hver sending hadde et eget tema, forskjellige gjester og egne innslag, men samme hensikt: å gjøre kommunenes vei mot klimamålet enda tydeligere.

  En plattform for alle sendingene

  Tappin leverte den digitale plattformen, der deltakerne fulgte alle sendingene. Tilpasset med designelementer fra KLPs egen markedsavdeling, hang plattformen fint sammen med egne nettsider, registreringsside og nyhetsbrev sendt ut for å markedsføre konferansen. Vi åpnet for at nye deltakere kunne melde seg på og automatisk få tilgang til plattformen gjennom hele høsten, og før hver sending ble det sendt ut en påminnelse til alle om når sendingen startet og hvordan logge seg inn. Underveis i sendingen var det mulig å sende inn spørsmål som konferansierene stilte videre til panelet på scenen. Opptak ble publisert på plattformen kort tid etter sending slik at deltakerne kunne se igjen alle sendingene når selv de ønsket.

  Klimaforum i mindre grupper

  Noen av deltakerne hadde meldt seg på klimaforum og ble etter hver sending delt inn i mindre diskusjonsgrupper. Disse fikk da tilgang til et eget videomøterom på plattformen der moderatorer fra KLP satt klare for å modere diskusjonene rundt dagens tematikk.

  Nye muligheter til å nå ut og treffe flere
  Årets digitale klimakonferanse samlet tre ganger så mange deltakere som den fysiske konferansen året før. Opptakene har også blitt godt sett i ettertid, og tilbakemeldingene fra deltakerne viser at endringen av konferanseoppsettet var vellykket. Her er noen av dem:

  Jeg er veldig takknemlig og glad for at KLP har denne konferansen. FLOTT at den ikke bare ble avlyst pga corona, men bare flyttet til ny plattform. Tror/håper formatet gjør det enklere for flere å delta også. Gleder meg til siste runde 🙂

  Fantastisk å kunne følge dette via nett!

  Sendinga var rett og slett behageleg å sjå på – veldig bra produksjon!

  Les mer om konferansen HER

  Leveranse i samarbeid med eventbyrået Playroom.