fbpx
Hopp til innholdet

Slik bidro en event app til vellykket gjennomføring av Like Muligheter seminar

  Det kommer mye godt ut av at mennesker møtes, diskuterer og skaper noe sammen. For at du som arrangør skal kunne legge til rette for de beste møtene hjelper det å ha et digitalt verktøy som sikrer god informasjon og kommunikasjonsflyt.

  Onsdag 6. oktober fikk vi kjenne på den gode følelsen av å høre summing i rommet, eller faktisk enda bedre – i et FanZone festivaltelt! Bryte-VM, Like Muligheter og Norges idrettsforbund inviterte til et fagseminar som rettet fokus mot bedre kjønnsbalanse i idretten og næringslivet. Et formål var å definere aktuelle tiltak som kan bidra til en positiv endring, et viktig tema som krever god dialog, forståelse og samarbeid.

  Tappin bistod Aasland/Graff som holdt i selve gjennomføringen av seminaret med informasjonsflyten i seminaret. I forkant av seminaret fikk alle deltakere tilsendt en SMS med tilgang til en skreddersydd mobil event app. Her var all praktisk informasjon samlet på ett sted. Program, presentasjon av foredragsholdere, informasjon om tema og nyttig praktisk info om ankomst til seminaret.

  Vi ser at det å samle all informasjon i en mobil event app gjør det enklere for deltakerne å få svar på eventuelle spørsmål de måtte ha i forkant, og frigjør samtidig mye tid for oss som arrangører.
  – Marianne Aasland, Kommersiell leder i Aasland/Graff

  På arrangementsdagen kunne deltakere også finne sin QR-billett for innskanning i døren og egen bordplassering i appen. Samme informasjon ble også sendt ut på SMS for å sikre at alle hadde fått det med seg og møtte opp forberedt til innskanning ved ankomst.

  I event appen finner deltakerne blant annet QR-kode for innskanning ved ankomst, og mulighet for å sende inn spørsmål til scenen.

  Hensikten med dette seminaret var å legge til rette for dialog og skape handlingsverktøy for å bidra til en positiv utvikling. Event appen ble derfor også et redskap for å samle spørsmål, ideer, innlegg og innspill underveis i seminaret. Ved å legge til rette for at deltakerne kan sende inn spørsmål til paneldebatten og summere opp hva de diskuterte i workshops i appen kan arrangør enkelt hente ut og jobbe videre med dette i etterkant av arrangementet.

  Event appen kan også leve i etterkant av et arrangement, og for dette seminaret ble det lagt ut en kort evaluering slik at deltakerne raskt kunne gi sine tilbakemeldinger. Resultat av alle innspill, kommentarer, spørsmål og forslag som kom frem under seminaret vil også bli delt med deltakere i ettertid, og på den måten lever seminaret lenger enn de timene alle var samlet i FanZone teltet på Jordal.